“Με τη σωστή διατροφή οδηγό, έχω μυαλό και σώμα δυνατό”.

Είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην τάξη μου τη σχολική χρονιά 2021-2022. Προϋποθέτει κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, πρωτοβουλία, οργανωτική ικανότητα, επίλυση προβλημάτων και πρωτοτυπία.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Οι μαθητές να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν την αξία των συμμαθητών τους, να μετασχηματίσουν τα προσωπικά τους βιώματα μέσα από βιωματικές ασκήσεις, να αξιοποιήσουν κατάλληλα μέσα ώστε να επικοινωνήσουν την οπτική τους για τη δημιουργία της ομάδας με αυθεντικό και βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουν, να αναγνωρίζουν, να ονομάζουν, να περιγράφουν τα είδη των τροφών (ζωικές και φυτικές). Επίσης να περιγράφουν και να διαχωρίζουν τις τροφές σε υγιεινές και μη. (Ανάπτυξη κριτικής σκέψης, συνεργασίας, δημιουργίας και επικοινωνίας).

Με βάση την προϋπάρχουσα γνώση και τη σωστή διαχείριση των πληροφοριών να συνειδητοποιήσουν και να ακολουθήσουν έναν σωστό τρόπο διατροφής. (Ανάπτυξη κριτικής σκέψης).

Να δημιουργήσουν ένα εβδομαδιαίο, υγιεινό, υψηλής διατροφικής αξίας πρόγραμμα και να το εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. (Ανάπτυξη κριτικής σκέψης, συνεργασίας, δημιουργίας και επικοινωνίας).

Να γνωρίσουν οι μαθητές έργα σπουδαίων ζωγράφων που είναι σχετικά με την τροφή-Ο ρόλος της τροφής στην τέχνη.(Artfull thinking-δημιουργική κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία).

Να έρθουν σε επαφή με την λαϊκή παράδοση και να αναστοχαστούν  τη χρησιμότητα των τροφών. Να ανακαλύψουν σύνθετες λέξεις. (κριτική σκέψη, επικοινωνία).

Σχεδιασμός προγράμματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *